duomassage

NEK-SCHOUDERMASSAGE

STRESS kiest vaak de nek en schouders om zich te nestelen. Een nek- en schoudermassage is dan ook uitermate ontspannend. Deze massage van nek en schouders duurt 30min (25 euro) of in combinatie met hoofdmassage 60min (45 euro). De toevoeging van acupressuur vermindert de nekpijn en eventuele uitstraling naar hoofd, armen en handen.

NEKPIJN

Nekpijn wordt veroorzaakt door problemen in de weke weefsels. spieren. ligamenten of zenuwen, de botstructuren of de gewrichten. Nekpijn kent diverse oorzaken: stress, emotionele spanningen, verrekte spier, verkeerde houding, slijtage, stijfheid, bewegingsbeperking, whiplash, hernia, schouderletsel, Bechterew en meningitis. Nekpijn kan aanleiding geven tot hoofdpijn, hogere rugpijn, schouderpijn of pijn in de armen.

SCHOUDERPIJN

Als gevolg van verkeerd gebruik of overbelasting ontstaan vlug schouderklachten. Een spierscheur of ontsteking (frozen shoulder) is dus vlug gebeurd. De schouderpijn kan u uit uw slaap houden. Er is soms uitstralende pijn naar de armen of de schouderklachten vallen samen met nekpijn.

Dankzij een massage cadeaubon gunt u vrienden en familie een moment van diepe ontspanning.

Schouderoefeningen

Bij schouderpijn voldoende rusten, maar ook licht bewegen om stijfheid te vermijden. Schouderoefeningen kunnen u hierbij helpen. Maak schouderbewegingen zonder de schouders te belasten. Vouw bvb de handen in de nek en breng de ellebogen naar voor en naar achter.

Een frozen shoulder lost zich meestal vanzelf op na 1 tot 1,5 jaar. Een schoudermassage verlicht de pijn bij een frozen shoulder.

nek en schoudermassage Lokeren
terug naar boven